Misioni i “Faktojes” është të kontrollojë vërtetësinë e premtimeve, deklaratave dhe veprimeve të zyrtarëve publikë (dhe subjekteve që përfitojnë nga fondet publike) dhe më pas t’I thotë publikut të vërtetën

Vizioni
Faktoje kërkon një shoqëri që refuzon mashtrimin e zyrtarëve publikë ose subjekteve private.

Vlerat tona themelore janë: Përgjegjësia, Saktësia, bashkëpunimi dhe puna në ekip, kurajo, pavarësia, integriteti, transparenca deh besueshmëria. Përtej vlerave themelore, puna dhe vendimmarrja në organizatën tona udhëhiqet nga këto parime: Idealizmi, këmbëngulja, qëndrueshmëria, serioziteti dhe gjithëpërfshirja.

Që prej themelimit të saj në shkurt 2017, sfidat e Faktojes kanë qenë, përzgjedhja e fakteve për t’u verifikuar, paanshmëria dhe vijueshmëria. Ky dokument pasqyron sesi kryhen këto procese.

Cover-02-1700x400
Shkruani fjalën dhe shtypni enter.