BallinaPertejVerifikimi i lajmeve në FacebookNisja e vitit 2024 sjell lajmin e ricikluar të tërmetit në Himarë

Nisja e vitit 2024 sjell lajmin e ricikluar të tërmetit në Himarë

Ditën e parë të këtij viti nuk është regjistruar asnjë tërmet në Himarë, siç pretendohet në artikuj të shpërndarë në portale. Faktoje verifikoi se riciklimi i lajmit është bërë me qëllim tërheqjen e klikimeve, duke përhapur informacione të rreme.

Në artikuj të shpërndarë në portale në vendin tonë pretendohet se një tërmet është regjistruar më 1 janar 2024, me epiqendër në Himarë.

“Lëkundje tërmeti në vendin tonë. Ja ku ishte epiqendra”-raportojnë portalet.

Artikujt e publikuar në portale

Në lidhje me këtë artikull, ne fillimisht bëmë një kërkim te faqja e Institutit të Gjeoshkencave, ku vihet re se dy tërmete me magnitudë shumë të vogël janë regjistruar në datën 1 janar në Konispol dhe Ersekë.

Në faqen zyrtare të Institutit nuk ka asnjë raportim për ndonjë tërmet me magnitudë 3 të shkallës rihter në Himarë.

Gjithashtu, nga një kërkim i bërë rezulton se në fakt një lajm për tërmet në Himarë është regjistruar në shtator 2023 dhe jo këtë vit, siç pretendon portali.

Artikulli i kësaj faqe online është kopjuar me të gjitha detajet nga raportimet e bëra në mediat në shtator të vitit që lamë pas, por duke u sjellë si lajm aktual në këto ditë festash kur raportimet nga terreni dhe ngjarjet që përbëjnë lajm janë edhe më të vakëta.

Riciklimi i lajmeve të tilla bëhet me qëllim tërheqjen e klikimeve, duke përhapur informacione të rreme.

Ilda Hoxha
Ilda Hoxha
Gazetare Ka përfunduar studimet në nivelin “Bachelor” për “Gazetari dhe Shkenca Komunikimi” në “Universitetin e Tiranës” dhe studimet në nivelin “Master Shkencor” në drejtimin “Marketing Mediatik”. Ka punuar si gazetare në “Top Albania Radio” në periudhën janar 2013-dhjetor 2014. Ka punuar si gazetare në “Gazetën Shqip” në print për çështjet sociale në periudhën dhjetor 2014- korrik 2016. Në periudhën shkurt 2015-gusht 2017 ka punuar për “Votra Magazine”, ku ka mbuluar pjesën e marketingut të saj, por edhe shkrimin e artikujve me karakter kulturor dhe promovues për Shqipërinë. Ka punuar si redaktore në “Gazetën Shqip Online” në periudhën korrik 2016-deri më 19 maj 2021. Në periudhën qershor-gusht 2021 ka punuar si gazetare në emisionin “Pushime On Top” në Top Channel.

Të fundit

Më të lexuarat

spot_img