BallinaPertejVerifikimi i lajmeve në FacebookEni Çobani viktimë e lajmeve të rreme që njoftojnë ndarjen nga jeta

Eni Çobani viktimë e lajmeve të rreme që njoftojnë ndarjen nga jeta

Një artikull i 16 dhjetorit 2022 në portalin aktiv.newssolof.com mban titullin “Eni Cobani ka vdekur tragjikisht! Arditi tronditet ne emision dhe tregon te verteten”. Në të vërtetë, siç e tregon dhe vetë teksti i artikullit, zonja Cobani gëzon shëndet të plotë.

————————————

Në një shembull tipik se si titujt e artikujve të portaleve keqinformojnë për të tërhequr kuriozitetin e lexuesve dhe për të mbledhur kështu sa më shumë klikime, teksti i këtij artikulli përgënjeshtron vetë titullin e tij.

Në brendi të artikullet përshkruhet reagimi i zonjës Cobani ndaj asaj që artikulli quan, tejet ironikisht, “guxim i pafre i disa portaleve” të cilat kanë qarkulluar lajmin e rremë të vdekjes së saj.

Megjithatë, edhe ky ‘lajm’ brenda artikullit, është i mbi gjashtë muajsh më parë, nga Qershori 2022.

Njoftimet e rreme për vdekjen e personazheve të famshëm është një praktikë e përdorur shpesh nga portalet.

Shënim:

Data 25 janar 2023 portali https://newssolof.com/ e ka korrigjuar lajmin pas verfikimit të lajmit nga ana e Faktoje. Lajmit të raportuar i është ndryshuar vlerësimi fillestar në Facebook.

*Lajmi publikohet në kuadër të bashkëpunimit mes Faktoje dhe Facebook për të luftuar dizinformimin
Pustina Patris
Pustina Patris
Gazetare Përpara se t’i bashkohej Faktoje, ka punuar si gazetare për faqen angleze të “Exit News”, si producente e emisionit “Me Pak Fjalë” në Euronews Albania dhe, si data journalist në të njëjtin televizion. Ajo është diplomuar për Histori në Brown University në SHBA.

Të fundit

Më të lexuarat

spot_img