Kryebashkiakë ‘të mandatuar’ pa përfunduar numërimi

364

Kamza, Vora dhe Elbasani janë tri bashkitë nga totali i 61 njësive të vetqeverisjes vendore ku qytetarët votuan në mënyrë elektronike këtë të dielë të 14 majit. “Në të gjitha qendrat e votimit është votuar nëpërmjet pajisjes elektronike.”, u shpreh Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve Ilirian Celibashi, në përfundim të procesit të votimit.

Rezultatet e votimeve

Të dhënat e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve deri në orën 22.45 tregojnë se në bashkinë Kamëz, kandidati socialist Rakip Suli mori votën e 60.30% të votuesve, kundrejt 35.46 % të kandidatit Arjan Hoxha që kandidoi për llogari të koalicionit Bashkë Fitojmë. Nga ana tjetër, kandidati i Partisë Demokratike Bilbil Bajraktari mori vetëm 4.25% të votave në Kamëz.

Burimi: KQZ

Bashkia Kamëz

Më poshtë rezultatet e votimit për këshillin bashkiak Kamëz deri në orën 22.15, sipas KQZ-së.

Burimi: KQZ

Bashkia Vorë

Në Vorë, rezultatet përfundimtare të numërimit elektronik nxorrën fitues kandidatin e Partisë Socialiste Blerim Shera me 73.52 % të votave, duke lënë pas ndjeshëm kandidatin e koalicionit Bashkë Fitojmë, Indrit Hoxha që mori vetëm 26.48 % të votave.

Burimi: KQZ

Më poshtë rezultatet e votimit për këshillin bashkiak Vorë, sipas KQZ-së. Deri në orën 22.15 janë numëruar 35 Qendra Votimi nga 44 në total.

Burimi: KQZ

Bashkia Elbasan

Rezultatet e numërimit elektronik në Elbasan deri në orën 22.45 treguan se gara mes dy rivalëve ishte e fortë. Gledian Llatja kryeson numërimin për bashkinë e Elbasanit me 55.44 % % të votave, ndërsa Luçiano Boçi mori 44.56 %.

Burimi: KQZ

Më poshtë rezultatet e votimit për këshillin bashkiak Elbasan deri në orën 22.15, sipas KQZ-së.

Burimi: KQZ

Edhe pse nuk ishte shpallur zyrtarisht mbyllja e procesit të numërimit, në Kamëz dhe Elbasan kandidatët e Partisë Socialiste shpallën fitoren duke festuar me qindra mbështetës.

Në përditësim…

Artikulli paraprakVendoret 2023/ Procesi zgjedhor në 61 bashki
Artikulli tjetërVotimet në 61 bashki – pjesëmarrja nën 40%
Gazetare Ajo është diplomuar në fakultetin e Gazetarisë, Universiteti i Tiranës në nivelin “Bachelor” si dhe ka kryer studimet në të njëjtin fakultet në nivelin “Master Shkencor” për “Marrëdhënie me Publikun”. Esmeralda ka më shumë se 10 vite që punon si gazetare ekonomie në media të ndryshme, kryesisht televizione. Fillimet e saj kanë qënë në Platformën Tring, si pjesë e kanalit informativ “7 News” ku ka mbuluar raportimet mbi çështjet me karakter social dhe ekonomik. Në mars të 2013, Esmeralda ka punuar si gazetare dhe njëkohësisht si folëse lajmesh në televizionin “Agon Channel”, ndërkohë që nga shtatori i 2015 ka qënë pjesë e redaksisë së lajmeve në RTSH si gazetare ekonomie, folëse lajmesh si dhe pjesë e stafit të emisionit “Përballë” nën autorësinë e Lutfi Dervishit.