BallinaEdukimi mediatik në komunitetet lokale në Shqipëri“Reporterët e rinj”, përdorimi i reportazhit me qëllim identifikimin e lajmeve të rreme

“Reporterët e rinj”, përdorimi i reportazhit me qëllim identifikimin e lajmeve të rreme

Bullizmi ishte një prej temave të trajtuara nga “reporterët” e rinj në shkollën “Karl Gega” në Balldren, pas trajnimeve të kryera nga ekspertët e Faktoje per zbatimin e projektit “Edukimi mediatik ne komunitetet lokale ne Shqiperi” Ideja për këtë temë lindi pas debatit të një grupi adoleshentësh për konsolidimin e lirisë së medias dhe luftës ndaj dezinformimit dhe propagandës së urrejtjes.

Organizata Fact Checking Faktoje dhe ekipi i H.A.N.A, po zbatojnë projektin “Edukimi mediatik në komunitetet lokale në Shqipëri” në kuadër të PËRBALLJE: Përpjekje e shoqërisë civile për të konsoliduar lirinë e medias dhe për të luftuar dezinformimin dhe propagandën e urrejtjes në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi.

 

‘Ky botim u realizua me mbështetjen financiare të Bashkimit Europian. Përmbajtja e tij është përgjegjësia e vetme e organizatës Faktoje dhe jo domosdoshmërisht pasqyron opinionin e Bashkimit Europian.’

Të fundit

Më të lexuarat

spot_img