BallinaPertejZgjedhjetRaportimi i KQZ

Raportimi i KQZ

Në orën 14:20 Kryekomisioneri i KQZ-së Ilirjan Celibashi raportoi situatën sa i përket problematikave lidhur me identifikimin elektronik, pjesëmarrjen dhe ndërprerjen e përditësimit mbi pjësëmarrjen për shkak të një sulmi në alikacionin e KQZ.  Sipas zotit Celibashi: 

-144 qendra votimi po operajonë me identifikim manual

-Në 83 QV nuk janë paraqitur operatorët për pajisjet e identifikimit elektronik

-Ka një numër të vogël qendrash votimi që kanë raportuar se aplikacioni i KQZ është sulmuar dhe po punohet për dhënien e një zgjidhjeje. Në rast të kundërt do të zgjidhet me një plan B dhe një plan C.

-Në shkollën “Betim Muço” ka pasur grumbullim qytetarësh edhe në ambjentet e brendshme të shkollës”, inpsektorët e KQZ shkuan në vend dhe pas sqarimit të situatës, procesi vijoi normalisht

-Ka raste sporadike të pezullimti të votimit, për shkak të problematikave të konflikteve ndërmjet anëtarëve të komisionit të KZAZ-së dhe të identifikimit biometrik, por që nuk rrezikojnë procesin.

Të fundit

Më të lexuarat

spot_img