BallinaEdukimi mediatik në komunitetet lokale në ShqipëriA duhet të vaksinohemi? Projekti i nxënësve të shkollës “Karl Gega” në Lezhë

A duhet të vaksinohemi? Projekti i nxënësve të shkollës “Karl Gega” në Lezhë

Nxënësit e shkollës së mesme “Karl Gega” në Lezhë, kanë përgatitur një video ka na tregojnë jo vetëm qëndrimin e tyre mbi këtë temë, por edhe rrugën që kanë ndjekur për t’u informuar dhe verifikuar informacionin e tyre.

Kjo video u bë e mundur pas trajnimeve që Qendra Faktoje në bashkëpunim me organizatën Hana në Lezhë kanë zhvilluar mbi verifikimin e fakteve dhe dezinformimin.

Gjatë muajit tetor dhe nëntor ekspertët e Faktojes kanë trajnuar 60 të rinj dhe mësues në kuadër të projektit: “Edukimi mediatik në komunitetet lokale ne Shqiperi”, në kuader të PËRBALLJE: Përpjekje e shoqërisë civile për të konsoliduar lirinë e medias dhe për të luftuar dezinformimin dhe propagandën e urrejtjes në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi.

Organizata Fact Checking Faktoje dhe ekipi i H.A.N.A, po zbatojnë projektin “Edukimi mediatik në
komunitetet lokale në Shqipëri” në kuadër të PËRBALLJE: Përpjekje e shoqërisë civile për të konsoliduar
lirinë e medias dhe për të luftuar dezinformimin dhe propagandën e urrejtjes në Ballkanin Perëndimor
dhe Turqi.

Ky botim u realizua me mbështetjen financiare të Bashkimit Europian. Përmbajtja e tij është
përgjegjësia e vetme e organizatës Faktojes dhe jo domosdoshmërisht pasqyron opinionin e Bashkimit
Europian.’

Të fundit

Më të lexuarat

spot_img