BallinaFaktometerE vërtetëTirana Parking: Edhe për 2018-ën, karta e rezidentit falas

Tirana Parking: Edhe për 2018-ën, karta e rezidentit falas

ANXHELA RUÇI & ANDI BORA

Që prej vitit 2016, në qytetin e Tiranës nisi implementimi i kartës së rezidentit, e cila u jep mundësi banorëve, të kenë një hapësirë të dedikuar për parkimin e autoveturave pranë banesave te tyre. Në një postim në Twitter, Tirana Parking njoftoi se dhe për vitin 2018 ky shërbim i Bashkisë do të jepet falas.

Duke marrë shkas nga ky postim, “Faktoje” nisi procesin e verifikimit. Në përgjigjen e marrë nga Bashkia Tiranë, u konfirmua se pajisja me pullën e rezidentit do vazhdojë të jetë falas edhe për vitin 2018, ashtu siç ka qenë që prej implementimit të këtij projekti.

Dëshmitë e banorëve

Deklarata e Tirana Parking, rezulton e vërtetë, por banorët janë ata që japin vlerësimin përfundimtar për ecurinë e projektit. Banorët e zonës 4, pranë stadiumit Dinamo, kanë pranuar për “Faktoje” se kanë aplikuar falas për t’u pajisur me kartën e rezidentit si në vitin 2017 ashtu dhe në vitin 2018. Gjithashtu ata shtojnë se në vendet e parkimit të posaçme për rezidentët, makinat e tjera që parkojnë dhe nuk kanë pullën përkatëse marrin gjobë ose hiqen nga vendi i parkimit me karrotrec.

Rezultatet e terrenit

Nëse shikoni një zonë parkimi me vijëzime të bardha duhet të kujtoni se është parkim i dedikuar ata që janë pajisur me kartë rezidenti. Në një zonë të tillë, nga inspektimi i “Faktoje”, rezultoi se në 22 makina të parkuara 18 prej tyre ishin të pajisura me një vërtetim se kanë aplikuar për kartën e rezidentit dhe janë në pritje të tërheqjes së pullës përkatës, 2 automjete nuk kishin asnjë shenjë identifikuese që të tregonte nëse ishin rezidentë, ndërsa dy të tjera kishin pullën e rezidentit të vendosur në pjesën e përparme të xhamit.

Një tjetër dukuri që u vu re në terren, ishin policët bashkiakë të cilët monitoronin zonat e parkimit për rezidentë, duke ndëshkuar të gjithë shoferët që kishin parkuar makinat në zonat e ndaluara.

Nisur nga faktet e listuara më sipër, deklaratën e Tirana Parking se karta e rezidentit shpërndahet falas dhe për vitin 2018 do ta kategorizojmë si një lajm të vërtetë.

Informacione shtesë për kartën e rezidentit

Tirana është e ndarë në katër zona të Administrimit të Parkimit, e cila tregohet në tabelën e mëposhtme;

Burimi: Bashkia Tiranë

Aktualisht, janë 2531 persona që kanë aplikuar për kartën e rezidentit, ndërkohë që ky numër pritet të rritet, me zgjerimin e hapësirës për parkim që do të shtohet edhe në dy zona të tjera.

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Të fundit

Më të lexuarat

spot_img