Tirana është qarku me numrin më të madh të mandateve dhe do t’i japë parlamentit 36 deputetë. Ky qark ka kaluar nëpër ndryshime të vazhdueshme me numrin e mandateve, i cili është rritur në mënyrë progresive. Në vitin 2013 në Tiranë përcaktoheshin 32 deputetë të Parlamentit të Shqipërisë, në vitin 2017 34 deputetë, ndërsa këtë vit numri është rritur sërish me 2 mandate, duke e çuar numrin total në 36 mandate elektorale për qarkun.