Elbasani është një nga qarqet më të nxehta elektorale, ku gjatë ditëve të fundit kanë ndodhur dhe incidente. Ky qark do t’i sigurojë Parlamentit 14 mandate elektorale, një numër që ka mbetur i pandryshuar përgjatë 2 zgjedhjeve të fundit. Numri i personave që kanë votuar ka ardhur në rënie, nga 175.845 në vitin 2013 në 166.551 në vitin 2017.