BallinaBurokraciPandemia 'vështirëson' komunikimin me Ministrinë e Shëndetësisë

Pandemia ‘vështirëson’ komunikimin me Ministrinë e Shëndetësisë

Ndërtimi I spitalit të ri Covid-4 ka qenë një ndër premtimet e ministers së Shëndetësisë Ogerta Manastirliu dhe kryeministrit Edi Rama në fund të muajit mars.

Nisur nga këto premtime “Faktoje” është interesuar për ecurinë e punimeve për këtë spital, por edhe për mbulimin e tij me personel mjekësor dhe paisje. Ne dërguam një kërkesë për informacion Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbroitjes Sociale në datën 7 prill me pyetjet mbi këtë spital.

Nisur nga këto premtime “Faktoje” është interesuar për ecurinë e punimeve për këtë spital, por edhe për mbulimin e tij me personel mjekësor dhe paisje. Ne dërguam një kërkesë për informacion Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbroitjes Sociale në datën 7 prill me pyetjet mbi këtë spital.

Thuajse 1 muaj pas dërgimit të kësaj kërkese MSH nuk ka kthyer ende përgjigje. Edhe pas ankimimit pranë Komisionerit për të drejtën për Informim, mbi mungesën e transparencës nga ky institucion, ende nuk kemi asnjë përgjigje. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojties Sociale vazhdon të kryesojë listën e institucioneve të cilat nuk respektojnë ligjin për të drejtën për informim në “Faktoje.al”. Gjatë periudhës së pandemisë  nga “Faktoje.al” janë dërguar 7 kërkesa për informacion drejt këtij institucioni por asnjëra prej tryre nuk ka marrë përgjigje.

Të fundit

Më të lexuarat

spot_img