BallinaPertejVerifikimi i lajmeve në FacebookMarketing i rremë me emrin e mjekut Alimehmeti

Marketing i rremë me emrin e mjekut Alimehmeti

Pretendimi: Ilir Alimehmeti këshillon në një intervistë trajtimin ndaj parazitëve

Verdikti: E pavërtetë

Mashtrimi i lexuesve nëpërmjet mediave online, me qëllim shitjen e preparateve të caktuara, është kthyer në një shqetësim. Faktoje verifikoi se si portalet përdorin emrin e mjekut, Ilir Alimehmeti për të shitur një produkt që pretendohet se trajton parazitët.

Artikuj të shpërndarë në media pretendojnë se mjeku Ilir Alimehmeti sugjeron një preparat për trajtimin e parazitëve.

Rrëfimi tronditës i patologut: 9 nga 10 persona që kanë ndërruar jetë, janë plot me parazitë. Parazitët janë shkaku i vdekjes në 78% të rasteve! Ka shpëtim, por të gjithë heshtin për të! Kush përfiton nga kjo?”-shkruajnë portalet.

Artikulli i publikuar nga portalet

Shkrimi është ndërtuar në formën e një interviste me mjekun e njohur, por që në fillim të artikullit ka elementë që të bëjnë të dyshojnë mbi vërtetësinë e tij.

“Ilir Alimehmeti është patolog në Spitalin e Parë Klinikë të Tiranës me 40 vjet përvojë pune”-thuhet ndër të tjera në artikull. Mirëpo, Alimehmeti është mjek epidemiolog klinik dhe jo patolog.

Gjithashtu, shihet se është vënë logo e një prej mediave online në vend, “Newsbomb”, për ta bërë më të besueshme për lexuesit online.

Veç kësaj, shifrat në titull janë të fryra dhe të ekzagjëruara, duke aluduar se 78% e vdekjeve shkaktohen nga parazitët.

Në lidhje me këtë shkrim, ka reaguar edhe mjeku Ilir Alimehmeti. A bën të ditur se intervista është e rremë, duke u bërë thirrje qytetarëve të mos bien pre e mashtrimeve.

“Tjetër mashtrim që përdor jo vetëm emrin tim, por edhe logon e medias Newsbomb. Ju lutem, mos bini pre e këtyre mashtrimeve të rëndomta që kanë për arsye vetëm shitjen e këtyre produkteve mashtruese. Nëse keni informacion për autorët, ju lutem t’i denonconi tek autoritetet”-apelon mjeku Ilir Alimehmeti.

Faktoje ka raportuar edhe më herët mbi këto skema mashtrimi, ku përdoren intervista të rreme me mjekë për të shitur produktet.

Ilda Hoxha
Ilda Hoxha
Gazetare Ka përfunduar studimet në nivelin “Bachelor” për “Gazetari dhe Shkenca Komunikimi” në “Universitetin e Tiranës” dhe studimet në nivelin “Master Shkencor” në drejtimin “Marketing Mediatik”. Ka punuar si gazetare në “Top Albania Radio” në periudhën janar 2013-dhjetor 2014. Ka punuar si gazetare në “Gazetën Shqip” në print për çështjet sociale në periudhën dhjetor 2014- korrik 2016. Në periudhën shkurt 2015-gusht 2017 ka punuar për “Votra Magazine”, ku ka mbuluar pjesën e marketingut të saj, por edhe shkrimin e artikujve me karakter kulturor dhe promovues për Shqipërinë. Ka punuar si redaktore në “Gazetën Shqip Online” në periudhën korrik 2016-deri më 19 maj 2021. Në periudhën qershor-gusht 2021 ka punuar si gazetare në emisionin “Pushime On Top” në Top Channel.

Të fundit

Më të lexuarat

spot_img