BallinaPertejVerifikimi i lajmeve në FacebookKujdes nga loja mashtruese online e premtuar nga profili i rremë i Spar Albania

Kujdes nga loja mashtruese online e premtuar nga profili i rremë i Spar Albania

Rrjeti i supermarketeve Spar nuk po zhvillon lojë shpërblyese me rastin e ditëlindjes, siç pretendohet në postime të shpërndara në rrjetet sociale. Faktoje verifikoi se kemi të bëjmë me faqe dhe lojë të rremë.

Postime të shpërndara në rrjetet sociale pretendojnë se rrjeti i supermarketeve Spar po ofron dhurata për përdoruesit në rrjetet sociale, të cilët komentojnë në një publikim të tyre.

‘Për të festuar këtë ditëlindje, ekipi i SPAR Albania do të dërgojë 800 çanta dhuratë për këdo që shkruan: ‘Gëzuar Ditëlindjen’ në faqen tonë para datës 10 janar 2024”-shkruhet në postime të shpërndara në rrjetet sociale.

Postimi i shpërndarë në rrjetet sociale

Vihet re se publikimi ka marrë mijëra komente dhe qindra shpërndarje. Për të informuar në mënyrë të saktë qytetarët, Faktoje vendosi të bëjë një verifikim të lojës së publikuar.

Fillimisht pamë burimin e informacionit, faqen që e ka shpërndarë atë. Nga kërkimi shihet se faqja ka 613 ndjekës në rrjetet sociale dhe ka vetëm pak publikime që janë të gjitha mbi këtë lojë “shpërblyese”.

Krahas postimit ka edhe një link ku kërkohet që të klikoni, por duhet të tregoni kujdes, qëllimi I këtyre linqeve është marrja e të dhënave të përdoruesve.

Ne verifikuam edhe faqen reale të Spar, e cila ka mbi 112 mijë ndjekës dhe ka postime të ndryshme që lidhen me produktet e këtij supermarketi.

Faktoje ka verifikuar edhe më parë skema të tilla mashtruese nën emrin e rrjetit të supermarketeve Spar. Përfaqësues të kompanisë kanë konfirmuar se këto profile janë të rreme dhe nuk janë të lidhura në asnjë lloj mënyre apo të njohura zyrtarisht nga kompania Spar Albania.

Lexuesit duhet të bëjnë kujdes nga oferta të tilla në rrjetet sociale, ku skema mashtrimi përdorin identitetin dhe emrat e kompanive të njohura për përfitime të ndryshme. 

Ilda Hoxha
Ilda Hoxha
Gazetare Ka përfunduar studimet në nivelin “Bachelor” për “Gazetari dhe Shkenca Komunikimi” në “Universitetin e Tiranës” dhe studimet në nivelin “Master Shkencor” në drejtimin “Marketing Mediatik”. Ka punuar si gazetare në “Top Albania Radio” në periudhën janar 2013-dhjetor 2014. Ka punuar si gazetare në “Gazetën Shqip” në print për çështjet sociale në periudhën dhjetor 2014- korrik 2016. Në periudhën shkurt 2015-gusht 2017 ka punuar për “Votra Magazine”, ku ka mbuluar pjesën e marketingut të saj, por edhe shkrimin e artikujve me karakter kulturor dhe promovues për Shqipërinë. Ka punuar si redaktore në “Gazetën Shqip Online” në periudhën korrik 2016-deri më 19 maj 2021. Në periudhën qershor-gusht 2021 ka punuar si gazetare në emisionin “Pushime On Top” në Top Channel.

Të fundit

Më të lexuarat

spot_img