BallinaFaktometerE PavërtetëFloida Kërpaçi: Kryeministri po grabit të rinjtë me talasemi

Floida Kërpaçi: Kryeministri po grabit të rinjtë me talasemi

ANDI BORA

“Çdo student me Talasemi për ciklin e plotë të studimit + 1 vit merrte 30.000 lekë. Sot, studenti merr 15.000 lekë vetëm për ciklin e plotë (1 vit shtesë e kanë hequr). Çdo gjimnazist me Talasemi merrte 20.000 lekë. Sot gjimnazistët marrin vetëm 15.000 lekë”.

Kjo ishte deklarata e deputetes së Lëvizjes Socialiste për Integrim, Floida Kërpaçi, e botuar në gazetën Integrimi më datë 16 Maj 2018.

Për të verifikuar deklaratën e mësipërme, “Faktoje” iu drejtua me një kërkesë zyrtare për informacion Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale.

Në përgjigjen e kthyer thuhet: “Për nxënësit që ndjekin arsimin e mesëm dhe kurset e formimit profesional kjo pagesë është 20.660 lekë dhe për studentët që ndjekin arsimin e lartë apo individë që kanë grada shkencore, kjo pagesë është 30.990 lekë. Këto pagesa vazhdojnë të jenë në fuqi edhe për vitin 2018”.

Si rrjedhojë, deklarata e deputetes Floida Kërpaçi klasifikohet GËNJESHTËR.

Informacione shtesë

Pagesa e aftësisë së kufizuar për nxënësit që ndjekin arsimin e mesëm dhe kurset e formimit profesional është 200% e vlerës së pagesës së aftësisë së kufizuar. Ndërsa për studentët që ndjekin arsimin universitar ose pasuniversitar, kjo pagesë llogaritet në 300% të vlerës së saj.

Në vitin 2017, pagesa e aftësisë së kufizuar u indeksua me 2.2% në bazë të indeksit të çmimeve të konsumit dhe kjo pagesë arriti në 10.330 lekë për këtë kategori.

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Të fundit

Më të lexuarat

spot_img