BallinaPertejVerifikimi i lajmeve në FacebookAeroporti i Tiranës “viktimë” e skemës mashtruese online me shitjen e valixheve të humbura

Aeroporti i Tiranës “viktimë” e skemës mashtruese online me shitjen e valixheve të humbura

Një skemë mashtrimi, ku pretendohet se Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës po shet valixhet e humbura me 1 euro, po qarkullon në Facebook. Faktoje verifikoi se kemi të bëjmë me faqe të rreme, që ka si qëllim marrjen e të dhënave private të qytetarëve.

Postime të shpërndara në rrjetet sociale në vendin tonë pretendojnë se Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës po shet valixhet e humbura me vetëm 1 euro.

“Aeroporti shkarkon magazinën e tij dhe shet bagazhet e humbura për 1 €. Të gjitha valixhet janë të mbushura plot me sende të ndryshme dhe pajisje elektronike. Dërgesë në mbarë vendin. Oferta e vlefshme vetëm online deri në fund të muajit. 60 ditë për t’u kthyer. Për të porositur, klikoni në butonin në reklamë dhe shkoni në faqen e internetit!”-shkruajnë profili me emërtimin Tirana International Airport në rrjetet sociale.

Postimet e shpërndara në rrjetet sociale

Publikimi shoqërohet me një foto ku duken valixhet dhe një tabelë ku supozohet se është çmimi i përcaktuar për këto bagazhe të humbura.

Faktoje vendosi të bëjë një verifikim të këtij postimi. Kjo faqe, e cila pretendon se i përket TIA-s ka rreth 300 ndjekës në Facebook, duke nxitur dyshimet që kemi të bëjmë me një faqe të rremë. Gjithashtu, në postimin e bërë për valixhet vihet re se shumica e komenteve janë nga profile të huaja false. Komentet e bëra duket qartë që janë të sajuara, me qëllim rritjen e besueshmërisë te ndjekësit në rrjetet sociale.

Komentet e bëra në këtë postim

Nëse klikojmë linkun hapet një ëebsite i sajuar me logon e TIA-s dhe qëllimi i vetëm i tyre është vjedhja e të dhënave private të qytetarëve.

Ne kërkuam në faqen zyrtare të Tirana International Airport në Facebook, ku shihet se ajo ka 38 mijë ndjekës në rrjetet sociale dhe nuk shihet asnjë postim që të njoftojë për një ofertë të tillë.

Në lidhje me këto postime, ne iu drejtuar më një kërkesë për informacion edhe TIA-s, por deri në momentin e publikimit të këtij artikulli, nuk kemi marrë një përgjigje nga aeroporti.

Faktoje ka raportuar edhe më herët për skema të tilla mashtrimi, ku është përdorur identiteti i kompanive të rëndësishme në vendin tonë, duke bërë që qytetarët të bien pre e këtyre mashtrimeve.

Ilda Hoxha
Ilda Hoxha
Gazetare Ka përfunduar studimet në nivelin “Bachelor” për “Gazetari dhe Shkenca Komunikimi” në “Universitetin e Tiranës” dhe studimet në nivelin “Master Shkencor” në drejtimin “Marketing Mediatik”. Ka punuar si gazetare në “Top Albania Radio” në periudhën janar 2013-dhjetor 2014. Ka punuar si gazetare në “Gazetën Shqip” në print për çështjet sociale në periudhën dhjetor 2014- korrik 2016. Në periudhën shkurt 2015-gusht 2017 ka punuar për “Votra Magazine”, ku ka mbuluar pjesën e marketingut të saj, por edhe shkrimin e artikujve me karakter kulturor dhe promovues për Shqipërinë. Ka punuar si redaktore në “Gazetën Shqip Online” në periudhën korrik 2016-deri më 19 maj 2021. Në periudhën qershor-gusht 2021 ka punuar si gazetare në emisionin “Pushime On Top” në Top Channel.

Të fundit

Më të lexuarat

spot_img