BallinaProjekteLufta kundër dizinformimit dhe zhvillimi i medias në Shqipëri2 vjet pas afatit të përfundimit, ura e Kukësit nuk është “në vijë”

2 vjet pas afatit të përfundimit, ura e Kukësit nuk është “në vijë”

Në 23 janar 2023 kryeministri Edi Rama publikoi për të tretin vit rradhazi një video për të lajmëruar përfundimin e punimeve të urës së madhe në Kukës, pjesë e rrugës së Kombit, në pranverën e këtij viti. Faktoje vërtetoi se afati për përfundimin e urës në fakt ka kaluar me dy vjet dhe përfundimi nuk duket pranë.

Jona Plumbi

Në 2016-n qeveria shqiptare vendosi miratimin e dhënies me koncesion të ndërtimit, mirëmbajtjes dhe shfrytëzimit të Rrugës së Kombit për një grup kompanish, që u regjistruan me emrin “Albanian Highway Concession”. Kontrata u firmos në Dhjetor 2016 dhe parashikonte edhe ndërtimin e urës së madhe në Kukës.

Fillimin e punimeve e njoftoi kryeministri Rama në Gusht 2020. Në mungesë të tabelës që njofton afatet e punimeve, Faktoje u interesua pranë Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë dhe u njoftua se punimet për urën duhet të përfundonin në shtator 2021.

Dy vjet e gjysmë pas këtij afati, ura nuk duket gjëkundi.

25 Gusht 2020 – Kryeministri njoftoi nisjen e punimeve për urën e madhe në rrugën e Kombit

11 Tetor 2020 – MIE informoi Faktoje se ura përfundon në shtator 2021

*imazh 3D i projektit të urës në Kukës
*imazh 3D i projektit të urës në Kukës

Dhjetor 2020 – Vëzhgim në terren:

Dhjetor 2022 – Vezhgim në terren:

16 Janar 2022 – Vëzhgim në terren:

Pavarësisht shkeljes së njëpasnjëshme të afateve dhe premtimeve për Urën e Kukësit, kryeministri nuk ka ngurruar të postojë premtimin e radhës, se ajo do të jetë gati në pranverën e këtij viti, që përkon me zgjedhjet vendore 2023.

*Screenshot i postimit të Kryeministrit në Janar 2023.
*Screenshot i postimit të Kryeministrit në Janar 2023

 

Jona Plumbi
Jona Plumbi
Gazetare me eksperiencë 10-vjeçare në median vizive dhe atë të shkruar. Diplomuar për shkenca politike në nivelin bachelor, ajo kreu studimet e masterit shkencor për Politikat Rajonale të Europës Juglindore në Universitetin e Tiranës, ku ishte pjesë edhe e rrjetit të studentëve ekseletë të UT (NES). Gjatë karrierës së saj Jona ka punuar në fusha të ndryshme të komunikimit publik, si reportere terreni për çështje të aktualitetit politik në televizionin informativ “ABC News”, redaktore e lajmeve në “Euronews Albania” apo si eksperte e komunikimit për zyrtarë të lartë si Presidenti i Dhomës Amerikane të Tregtisë

Të fundit

Më të lexuarat

spot_img