Sot mbahen zgjedhjet parlamentare, të cilat përcaktojnë qeverinë e Shqipërisë për 4 vitet e ardhshme. Votimi ka filluar në orën 07:00 dhe do të vijojë deri në orën 19:00. Votues të regjistruar janë 3.588.869, ku 1.776.490 prej tyre janë gra dhe vajza. Sot votojnë për herë të parë 107.024 të rinj. Në të gjithë vendin do të përdoret identifikimi biometrik i votuesve, ndërsa vetëm në njësinë administrative nr. 10 në Tiranë do të zhvillohet votimi elektronik. Faktoje ju nxit që të ushtroni të drejtën tuaj qytetare për të votuar dhe për të përcaktuar fatin e vendit tonë.