Quiz Faktoje

1

Qyteti me më shumë gomerë në Shqipëri është Elbasani

Fakt shpjegues:

2

Që pej 2015 gomerët në Shqipëri mund të importohen pa taksë

Fakt shpjegues:

3

Mjeti i transportit më i përdorur në Himarë është gomari

Fakt shpjegues:

4

Midis barit dhe jonxhës gomerët gjithmonë preferojnë të dytën

Fakt shpjegues:

5

Në botë janë rrethe 40 milionë gomerë, shumica e të cilëve jetojnë në Europë

Fakt shpjegues:

6

Gomerët mund të dëgjojnë më shumë se kuajt sepse kanë vesh më të mëdhenj

Fakt shpjegues:

7

Një gomar është parë të fluturojë në Finlandë

Fakt shpjegues:

8

Gomerët mund të kujtojnë një vend që kanë qenë përpara 25 viteve, e po kaq gjatë (25vite) jetojnë

Fakt shpjegues:

9

Prindërit e mushkës janë gomari dhe pela

Fakt shpjegues:

10

Gomari i Faktojes më së shumti është me veshët poshtë

Fakt shpjegues: